Izuzetno iskusan

Vožnje i natjecanja u raznim automobilskim kategorijama, uključujući Formulu 2, Formulu Renault UK, Formulu Renault BARC, kao i iskustvo utrkivanja na svjetski poznatim stazama F1 poput Catalunye u Španjolskoj, Silverstonea ili Donington Parka u Velikoj Britaniji, čine Sašu vrlo iskusnim vozačem.

Vozač utrka

Saši je brzina u krvi i zahvaljujući tome, ali i svojoj strasti prema utrkama, marljivom radu, treningu, odricanju i ustrajnosti, postigao je mnoge vrijedne rezultate u svojoj karijeri.

Četiri puta šampion

Trostruki je prvak Hrvatske u brdskim utrkama, prvak u brdskim utrkama srednjoeuropske zone, ali ujedno i četverostruki prvak u brdskim utrkama u N3 te prvak u klasi A8, a od 2022. godine i prvak u grupi 5. Uz to, ima nekoliko postolja, uključujući UK Formula Renault BARC natjecanje. Saša je imao samo 18 godina kada je po prvi puta postao prvak hrvatske u brdskim utrkama te je ujedno najmlađi prvak u toj kategoriji.

Unajmite vozača

Usluge

\

Test vozač

\

Instruktor vožnje

\

Škola sportske vožnje

Nema patnje, Nema rezultata

Naporniji rad,
Bolji rezultati.

iskustvo u

formuli 2

Rezultati

Kratka povijest

Sve je počelo davno, Saša Radola sjeo je po prvi puta u karting u dobi od tri godine. Za Sašinu strast kriv je otac, jer je i on bio poznat i uspješan vozač trkaćih automobila.
Saša s osam godina vozi svoju prvu službenu karting sezonu, a sa šesnaest godina počinje voziti senior Hondu Valvoline Yokohama Kup. S osamnaest godina započeo je brdske utrke u N3 i N klasama te postao najmlađi prvak države u povijesti hrvatskog moto sporta.

Formula renault uk

Saša je vozio utrke u nekoliko kategorija u Formuli Renault 2.0, u Velikoj Britaniji. 

Brdske utrke

Saša je vrlo uspješan u ovoj trkačkoj kategoriji. Već ima šest naslova prvaka.

Postolja

U svojoj karijeri pobjeđuje u mnogim utrkama, ali ima i brojna postolja. 

Što su rekli

Izjave medija i timova

“Krajem 2008., Saša kreće u puno veći izazov – testiranje u iznimno cijenjenoj vozačkoj školi Roba Wilsona, koju su u svojim počecima prošli i mnogi današnji vozači F1. Iako je na testiranju prvi put u životu vozio auto s volanom na desnoj strani, rezultati su ili sjajni pa je pozvan na mjesec dana testiranja u Formulu Renault UK, u momčad Manor Competition. Ostavlja izuzetan dojam (iako po prvi put vozi u formuli) i dobiva pozivnicu da se pridruži timu u sljedećoj sezoni. Kako su za Manor vozili velikani Kimmi Raikkonen, Lewis Hamilton, Felipe Massa i mnogi drugi, Radola je s oduševljenjem prihvatio poziv velikog tima.”

Playboy Magazin

“A taj test upravo počinje. Motori se pokreću, boksovi bruje, bolidi počinju izlaziti prema stazi uz bučno ali relativno umjereno “mrmljanje”. Dolaze do izlazne linije, a zatim – urlik. Vrišteći bolidi velikom brzinom nestaju u daljini i nakon par sekundi uz plamene jezike iz ispušnih cijevi već koče u prvom zavoju udaljenom nekoliko stotina metara. Saša sjedeći u bolidu prima posljednje upute svog mehaničara Simona i ostalih inženjera. Unatoč dobronamjernom upozorenju da će mu se bolid pri prvom kretanju sigurno, a zbog neiskustva, barem nekoliko puta ugasiti, Saša na njihovo čuđenje kreće bez ikakvih problema i nekoliko trenutaka poslije već juri po stazi brzinama većim i od 280 km/h. I tako nastavlja, uz nekoliko planiranih ulazaka u boks na zamjenu guma, cijelih sat vremena, koliko traje svaki od osam testova koje će odvoziti u ova dva dana. Dočekali smo Sašu u boksu poslije prvog sata vožnje i nakon što je naizgled hladnokrvan izašao iz bolida, prve su riječi bile: “Čovječe, ovo je ludo! Prvi put u životu osjećam da vozim nešto zbilja veliko, pravu stvar!”

Pleasure Magazine

“Saša nije razočarao i unatoč tome što nikada nije vozio automobile blizu brzine automobila F2 od 500 konjskih snaga, postigao je vrlo konkurentna vremena po krugovima.
Pažljivo sam analizirao učinak svih vozača koji su vozili na F2 prvenstvu, a Saša je na putu da postane vozač koji redovito osvaja bodove, što bi bilo veliko postignuće u početničkoj godini.
Lako je prepoznati profesionalnost koju Saša unosi u svoj posao, unutar i izvan automobila. Ima pronicljivo razumijevanje kako postupati s publicitetom i medijima te projicira sliku s kojom bi se svaki partner ili sponzor ponosio.”

James Gornall, bivši koordinator F2

Prepoznali su kvalitetu

PARTNERI

Hvala svima koji su bili dio Sašinog tima do sada.
Svi ostali koji vole utrke i još nisu, ali bi željeli postati dio tima, dobrodošli ste.

DRUŠTVENE MREŽE

Pratite Sašu na društvenim mrežama i pogledajte zanimljive priloge, iskustva i viđenja iskusnog vozača utrka.

Kontakt

Ako trebate dodatne informacije, ili imate viziju kako investirati u svoj posao kroz Sašu

or

Pin It on Pinterest

Share This